Постинг
11.10.2010 20:13 -
Агнешко печено с булгур,ориз и дробине
Сваряваме дробинето.Нарязваме на малки парченца.Порцираме месото,сваряваме го до лолуготовност.При варенето отпенваме посоляваме и отпенваме отново.Варим заедно с глава лук и няколко зърна черен пипер.Докато се вари месото подготвяме ориза и булгура.Една част булгур,две части ориз.Измиваме и отцеждаме ориза и булгура.Запържваме в 150мл олио,заедно с една глава ситно нарязан лук.След което заливаме ориза и булгура с една част бульон и две части вода.Прибавяме месото и дробинето,посоляваме,черен пипер на вкус и ситно нарязан пресен джоджен/гюзъм/.Ако няма пресен,използваме сушен.Поставяме в студена фурна и печем на 180 градуса до оставането на ориза на мазнина.Сервира се горещо.
Няма коментари